Boenicke audio shows met Sven Boenicke

Zondag 19 mei – Wide Screen Audio Gent (B)

Zondag 26 mei – hifi studio Wilbert Utrecht (NL)

Zondag 19 mei – Wide Screen Audio Gent (B)

12-18u Sven Boenicke presenteert Boenicke

Sven Boenicke zal zelf aanwezig zijn om zijn luidsprekerontwerpen toe te lichten. Aansluitend is er een Q&A sessie waar Sven antwoorden geeft op al uw vragen.

De Zwitserse Boenicke luidsprekers zijn uniek in heel wat opzichten. Ze worden gemaakt uit mooi massief hout en zijn voorzien van een intern labyrint van CNC uitgefreesde kamers en kanalen.  Speciaal gebouwde drivers, elektrische en mechanische getunede cross-overs plus tal van andere details zorgen voor een uitzonderlijke weergavekwaliteit.

Ontwerper Sven Boenicke heeft zijn kennis en ervaring als opname ingenieur van live muziek aangewend om een product te ontwerpen die de werkelijke toon van instrumenten en stemmen kan weergeven. Deze eigenschap brengt de emotie in de muziek intens en geloofwaardig over.

Wat meteen opvalt bij het beluisteren van alle Boenicke speakers is hoe ruimtelijk en levensecht alles klinkt. De muziek lijkt niet meteen uit de twee luidsprekers te komen, ze vult moeiteloos de hele luisterruimte op een zeer natuurlijke en ongeforceerde manier. De ultra kleine W5 werpt steeds dezelfde vraag op bij de bezoekers: “Komt dit geluid enkel uit deze twee kleine speakers?”

We demonstreren doorlopend de Boenicke W5SE, W8SE en W13SE+ modellen in combinatie met state-of-the art electronica.

Zondag 26 mei – hifi studio Wilbert Utrecht (NL)

Boenicke Experience met de W13 SE+ én Sven Boenicke

De Zwitser Sven Boenicke is één van meest getalenteerde luidsprekerontwerpers van dit moment. svenZijn lange ervaring als technicus bij live-registraties van muziek en zijn compromisloze ontwerpfilosofie ten aanzien van luidsprekerontwerp en fabricage, maken dat zijn ontwerpen uit massief hout nagenoeg allemaal instant klassiekers zijn.

Op 26 mei staat het nieuwe topmodel, de Boenicke W13 SE+, centraal. Met een eigen versterkersectie in het laagboenicke w13 is de W13 heel goed aan te sturen en te tunen.
Natuurlijk staan die dag ook de Boenicke W5 (de nieuwe “instapper”), de Boenicke W8 en Boenicke W8SE te spelen.
Sven is deze dag zelf aanwezig om zijn ontwerpen toe te lichten en te demonstreren.
Ervaar de unieke live-sound van Boenicke op deze bijzondere dag en schrijf je hier in. klik hier